Web Analytics Made Easy - Statcounter

 جبرایل روز یکشنبه در گزارش تحلیلی مربوط  به روابط  جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان پس از استقلال ملی این کشور که در برخی پایگاههای خبری باکو منتشر شد، با اشاره به مناقشه قره باغ به عنوان معضل عمده جمهوری آذربایجان نوشت : ایران از بدو بروز این  مناقشه  همواره  حقوق حقه جمهوری آذربایجان را به رسمیت شناخته و از آن حمایت کرده است .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  در این گزارش کمک های جمهوری اسلامی ایران به مردم و دولت جمهوری آذربایجان در جریان جنگ اول قره باغ مورد اشاره قرار گرفته و اضافه شده است : در آن دوره اگر مساعد های ایران نبود ساکنان شهرستانهای مرزی جمهوری آذربایجان که تحت محاصره نیروهای ارمنی قرار گرفته بودند با مرگ حتمی روبرو می شدند .

  جبرایل نوشت : جمهوری اسلامی ایران بود که در آن زمان مرزهای خود را به روی ساکنان این شهرستان های مرزی گشود و از بروز یک فاجعه انسانی در منطقه جلوگیری کرد .

  در این گزارش کمک های بشردوستانه جمهوری اسلامی ایران  برای آوارگان جنگی جمهوری آذربایجان و بخصوص فعالیت کمیته امداد امام خمینی ( ره ) طی سالهای طولانی در این کشور مورد اشاره قرار گرفته و اضافه شده است :  ایران  در سالهای گذشته همواره در کنار جمهوری آذربایجان بوده و برای رفع  مشکلات مردم این کشور کمک های خود را دریغ نکرده است .

  رییس اتحادیه نویسندگان " قلم " همچنین با اشاره به علاقه مندی جمهوری آذربایجان برای توسعه روابط همه جانبه با ایران نوشت : الهام علی اف رییس جمهوری آذربایجان بر این مبنا است که بارها اعلام کرده است ، خاک جمهوری آذربایجان هرگز نمی تواند به میدانی برای اقدامات علیه جمهوری اسلامی ایران تبدیل شود .

  در ادامه این گزارش با اشاره به مواضع جمهوری اسلامی ایران در بحران قره باغ آمده است : حسن روحانی رییس جمهوری ایران، علی اکبر ولایتی مشاور رهبری، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ، محمود واعظی رییس دفتر ریاست جمهوری و دیگر مقامات سیاسی و نظامی جمهوری اسلامی ایران از ابتدای بروز این درگیری ها ضمن ابراز نگرانی های خود از افزایش تنش در منطقه ، آمادگی تهران برای  ارایه کمک های لازم  در زمینه  حل و فصل مناقشه را اعلام و در عین  حال تاکید کردند که منطقه قره باغ جزء جمهوری آذربایجان است.  

 جبرایل نوشت : جمهوری اسلامی ایران همچنین حملات موشکی نیروهای ارمنی به شهرهای گنجه ، بردع  و  ترتر جمهوری آذربایجان را که بر اثر آن شماری از ساکنان غیر نظامی این شهرها کشته و مجروح شدند ، به شدت محکوم کرده و  همچنین مراجع دینی معروف و امامان جمعه استانهای همجوار ایران نیز شهادت نظامیان جمهوری آذربایجان در قره باغ را به مردم مسلمان جمهوری آذربایجان تسلیت گفتند و  خواستار پایان اشغال سرزمینهای جمهوری اذربایجان در قره باغ شدند .

  در ادامه این گزارش آمده است : رهبر معظم جمهوری اسلامی ایران نیز در سخنان اخیر در مراسم میلاد پیامبر اکرم ( ص) موضع جمهوری اسلامی ایران را به  صراحت اعلام و با تاکید بر این که ارمنستان باید سرزمینهای اشغال شده جمهوری آذربایجان را پس دهد ، ضرورت رعایت مصونیت مرزهای به رسمیت شناخته شده در سطح بین المللی را  مورد اشاره قرار دادند.

  در پایان این گزارش آمده است، مسوولان جمهوری آذربایجان نیز همواره  از این موضع گیری کشور دوست و برادر ایران و مسوولان آن ابراز قدردانی کردند.

برچسب‌ها آذربایجان باکو ایران ارمنستان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: آذربایجان باکو ایران ارمنستان آذربایجان باکو ایران ارمنستان اخبار کنکور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۹۹۶۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اقلیم کردستان: روابط تاریخی ما را به ایران پیوند داده است

دلشاد شهاب، سخنگوی ریاست اقلیم کردستان جزئیات سفر نچیروان بارزانی، رئیس این اقلیم به تهران را اعلام کرد و گفت که بارزانی می‌خواهد تاکید کند که اقلیم کردستان تهدیدی برای منافع همسایگانش نخواهد بود.

براساس گزارس رووداو، شهاب گفت: رئیس اقلیم کردستان معتقد است که استراتژی اقلیم در برخورد با کشور‌های همسایه این است که عامل ثباتی برای منطقه باشد.

او افزود: روابط تاریخی اقلیم کردستان و جمهوری اسلامی ایران را به هم پیوند داده است. ایران در روز‌های مبارزه با دیکتاتوری (صدام) پناهگاه هزاران پناهنده عراقی و کرد و سنگر عراقی‌ها و اقلیم کردستان تا سقوط رژیم دیکتاتوری بود.

سخنگوی ریاست‌جمهوری اقلیم کردستان خاطرنشان کرد: از ابتدای آزادسازی اقلیم کردستان، روابط دوستانه مبتنی بر احترام با ایران وجود داشته است، روابطی که منافع دو طرف را حفظ کرده است منطقه می‌خواهد به دوستانمان اطمینان دهد که اقلیم کردستان این موقعیت را به عنوان عامل ثبات حفظ خواهد کرد و به تهدیدی برای منافع همسایگان ما تبدیل نخواهد شد.

دلشاد شهاب در خصوص روابط تهران و اربیل گفت: جمهوری اسلامی ایران برای ما کشور مهمی است و مرز‌های وسیع و طولانی، و روابط اقتصادی و تجاری قوی و دائمی داریم.

این مقام اقلیم کردستان افزود: ایران یک نیروی تاثیرگذار در منطقه است و در عراق و منطقه نیز نفوذ دارد و در همه شرایط سخت اولین تماس با جمهوری اسلامی ایران بوده است.

شهاب در پاسخ به سوالی درباره سرد شدن روابط ایران و اقلیم کردستان از دو سال پیش، گفت: همسایگی و روابط در این منطقه ما دچار فراز و نشیب می‌شود. ما می‌خواهیم از طریق این دیدار پیام اطمینان را ارسال کنیم که منافع مشترک بین ما آنقدر زیاد است که سردی روابط ما آن را تیره و تار کند.

گفتنی است رئیس اقلیم کردستان  روز گذشته با هیئتی متشکل از دو معاون خود، وزیر داخلی اقلیم کردستان، رئیس دفتر ریاست اقلیم و تعدادی از مقامات اقلیم کردستان وارد تهران شد.

 رئیس اقلیم کردستان امروز دوشنبه با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب، ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور و محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی ایران دیدار و گفتگو خواهد کرد.

مترجم: مینا عظیمی

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل ایران

دیگر خبرها

  • سفیر نیوزلند در ایران: از سفر به قزوین هیجان زده شده ام
  • ایران با اراده مصمم، فناوری هسته‌ای را گسترش خواهد داد
  • رونمایی «دیپلماسی اقتصادی و برندسازی ملی» در نمایشگاه کتاب
  • چرا سفر «نیچروان بارزانی» به ایران مهم است؟
  • اقلیم کردستان: روابط تاریخی ما را به ایران پیوند داده است
  • بارگیری غیراستاندارد محموله افغانستان توسط کنسرسیوم ریلی+عکس
  • ۱۰ واگن جدا شده محموله های ترانزیتی افغانستان به مرز رازی رسید
  • بندر جدیدالاحداث بوموسی آخرین بندرگاه دریایی جمهوری اسلامی ایران
  • آذربایجان غربی صاحب رتبه نخست کشوری درتولید آرتمیا
  • ایران ظرفیت پذیرش مهاجرین جدید را ندارد